27 Ekim 2011

Homemade Jamz Blues Band

Daha reşit olmadan ilk albümlerini çıkaran üç kardeş. Piyasanın en genç blues'cuları. Şaka değil, Haziran 2008'de, Missisippi'li Perry kardeşlerden vokal ve gitar rolünü üstlenen Ryan 15, basscı Kyle 12 ve davulcu Taya sadece 9 yaşındayken ilk albümleri Pay Me No Mind piyasaya çıktı. Grubun asıl dikkat çeken yönlerinden birisi Ryan ve Kyle'ın kullandığı gitarların Ford otomobil parçaları kullanılarak evde yapılmış olmaları.


 3 seneye 3 albüm sığdıran olağanüstü çocuklar 2008'de 23. Uluslarası Blues Yarışmasında ikinci oldu. B.B. King tarafından desteklenen gençler yine aynı sene Bay Area Blues Cemiyeti'nin Batı Yakası En İyi Yeni Sanatçı ödülüne layık görüldüler. Daha sonra I Got Blues For You ve The Game albümleri geldi.

Pop değil, son zamanların bozulmuş punk rock'ı değil, blues yapıyorlar! Gerçek his, gerçek ruh ve bir ömür adanması gereken bu müzik türünü çocuklar gerçekten yapabilir mi? Çok da güzel yapmışlar!

7 yaşından beri gitar çalan Ryan' ın 50 yaşındaki bir blues ustasını andıran sert ve kirli sesinin yanında birçok ustayı utandıracak cinsten gitar soloları, Kyle'ın hiçte düz gitmeyen bass partisyonları ve 6 yaşında davul çalmaya başlayan Taya'nın yaşına göre oldukça iyi tekniği birleşince ortaya güzel albümler çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder