07 Kasım 2011

Barış Şarkıları

Dünyanın şu günlerde değil, tüm zamanlarda en çok ihtiyaç duyduğu şey; barış. Ne yazık ki insanoğlunun doyumsuzluğu, eline biraz güç geçenin istediklerini elde etmek için başkalarını önemsemeyecek, birçoklarını yakacak kadar gözünü kör etmesine yol açıyor. Peki, insanlık için umut yok mu? Belki var, özellikle barış üzerine şarkı yazacak insanlar ve bunlara para yatırıp yayınlayacak insanlar oldukça, toplumlara bunları duyurmayı uğraşanlar oldukça umut var.
İşte size barış, özgürlük, yardımlaşma, hoşgörü kısacası insanlık üzerine şarkılardan oluşan çalma listesi. Bu listede olması gerektiğini düşündüğünüz şarkıları yorum olarak yazarsanız sevinirim.
Yine de sadece bir kadının seksi olduğu veya parti yapmak konusundaki şarkıların sayısının, tüm barış, eşitlik, sevgi, kardeşlik şarkılarının toplamından fazla olması üzücü, değil mi?

Not: Beatles ve Pink Floyd şarkılarının telif hakkı anlaşmalarından dolayı Grooveshark'ta bulunmadığı için bu gruplara ait parçaların başkaları tarafından yorumlanmış versiyonlarını koydum, yine de aynı listenin orjinal sanatçılar tarafından seslendirilmiş şekliyle Fizy'de de aynı listeyi hazırladım.
Çalma Listesi: http://ruh.fizy.com/p/peace 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder